Historie

DSV De Dommel is in 2007 opgericht door Jeroen Jansen

In 1990 was Jeroen al voorzitter van zaalvoetbalvereniging ZVV Doorbraak uit Breda.  Hij woonde in Oosterhout en wilde graag sporten, het liefst wilde hij volleyballen, maar er was helaas geen volleybalvereniging voor doven in de buurt.

Toen heeft hij gekozen om te gaan voetballen bij ZVV Doorbraak om te kunnen sporten en om contact te blijven houden met doven. Jeroen was keeper bij ZVV Doorbraak en heeft hier veel plezier gehad.

Toch ging zijn hart uit naar volleyballen en daarom besloot Jeroen in 1994 om naast het voetballen ook een volleybal team op te starten. Het eerste jaar verliep goed, maar daarna verwaterde de interesse snel, tot grote teleurstelling van Jeroen. Hij besloot daarom het volleyballen te verplaatsen naar Vught. Daar was de interesse groter.

Tot groot verdriet van Jeroen werd in 1998 besloten om de vereniging wederom op te splitsen in een zaalvoetbalvereniging en een volleybalvereniging. ZVV Doorbraak ging verder als zaalvoetbalvereniging en er moest dus een nieuwe volleybalvereniging worden opgericht. In 1999 werd VC De Dommel opgericht. De naam werd bedacht door Pauline Bouwmeester.

VC De Dommel heeft bestaan tot 2006. Het was een plezierige tijd met 3 toernooien in Spanje, 1 toernooi in Frankrijk en 1 toernooi in Zwitserland. VC De Dommel heeft ook in verschillende dovencompetities en horende competities meegespeeld.

In 2006 maakten verschillende leden kenbaar dat ze niet zoveel plezier hadden in volleybal. Uiteindelijk werd er een overstap gemaakt naar squash. Ook was er interesse in badminton. Meer sporttakken hield ook in dat de naam van de vereniging gewijzigd moest worden. Daarom werd in 2007 besloten om de naam VC De Dommel te veranderen in DSV De Dommel.

Het doel van DSV De Dommel is om sport en plezier aan te bieden in een prettige sociale omgeving. Anno 2017 worden er nog tal van activiteiten georganiseerd, waar vooral hardlopen en volleybal erg in trek zijn.